CategoriesΖωή

Ζήσε κοντά στη φύση

Οι 5 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ζήσεις δίπλα στη φύση είναι πραγματικά λίγοι. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και ικανοί να μας πείσουν, πως ο άνθρωπος πλάστηκε για να ζει μέσα σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια βέβαια όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις παρατηρούν πως οι ρυθμοί γίνονται απάνθρωποι.
Γι αυτό φυσικά ευθύνεται ένας μεγάλος αριθμός στρεσογόνων παραγόντων, όπως:
Η αύξηση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι
Η υγρασία
Η ηχορύπανση
Η αύξηση των ατμοσφαιρικών ρύπων
Η ελλιπής εξυπηρέτηση όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Η διαρκής μάχη με το χρόνο
Βέβαια οι άνθρωποι άρχισαν να ταξιδεύουν ακόμη περισσότερο (αν εξαιρέσουμε τους εγκλεισμούς λόγω covid), σε μια προσπάθεια να βρουν διεξόδους για να αντισταθμίσουν τους αγχωτικούς παράγοντες. Άρχισαν όμως και να καταλαβαίνουν παράλληλα πως η επαφή με τη φύση είναι απαραίτητη για τη ψυχική τους ηρεμία και τη συναισθηματική τους ακεραιότητα.
Το πράσινο, το οξυγόνο, ο φυσικός ορίζοντας, οι ήχοι από τη φύση άρχισαν να έκλουν τους κατοίκους των αστικών κέντρων που ολοένα αναζητούν διεξόδους κοντά στη φύση.
Αν σκεφτεί κάποιος καλύτερα, θα διαπιστώσει πως ο άνθρωπος είναι μέρος από το φυσικό περιβάλλον, ενώ ο αστικός τρόπος ζωής τον απομακρύνει θεαματικά από αυτό.
Ας δούμε όμως αμέσως τους 5 λόγους για τους οποίους είναι ωφέλιμο να ζει ο άνθρωπος δίπλα στη φύση.


#1 Το να ζεις κοντά στη φύση ενισχύει την καλή διάθεση και αποτρέπει τα αρνητικά συναισθήματα
Στο αστικό περιβάλλον οι ρυθμοί και η βιασύνη που υπάρχει για να προλάβεις να φέρεις σε πέρας τις καθημερινές υποχρεώσεις σου, σίγουρα δεν σου εξασφαλίζουν την καλύτερη των διαθέσεων. Σκέψου όταν βρίσκεσαι μέσα στο λεωφορείο για να πας στη δουλειά σου και βλέπεις ένα πάρκο. Νιώθεις αμέσως καλύτερα. Το πράσινο έλκει το βλέμμα και η ηρεμία του τοπίου απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις. Η φύση θυμίζει εκείνη την ώρα στον καθένα πόσο όμορφα και σοφά δομημένη είναι. Αυτόματα το συναίσθημα αλλάζει και προκαλείται κάποιου βαθμού ψυχικής ανάτασης. Αν π.χ. αντικρίσεις τον λογαριασμό του ρεύματος και σε αγχώσει το ποσό, καλύτερα να αναζητήσεις μια βόλτα στο πάρκο, παρά να πας σε ένα μπαρ για ένα ποτό που θα σε χαλαρώσει. Τώρα βέβαια με τις τρέχουσες τιμές του ρεύματος, οι πόλεις θα έπρεπε να είχαν αδειάσει κι όλοι να κάνουμε βόλτες στη φύση.
Ο άνθρωπος και δει ο άνθρωπος που κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, αναζητά απεγνωσμένα το πράσινο. Αυτό γιατί ενδόμυχα του λείπει ένα κομμάτι της δικής του φύσης. ‘Άλλωστε είναι εξακριβωμένο από μελέτες ότι η διάθεση καθώς και η μνήμη, ενισχύονται από την επαφή του ανθρώπου με τη φύση.


#2 Η επαφή με τη φύση ενισχύει την ποιότητα του ύπνου
Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κοιμάσαι καλά. Ο ύπνος μας δίνει ενέργεια και αν δεν κοιμάσαι καλά, τότε ο οργανισμός ζητά υποστήριξη για να βγάλει την ημέρα.
Στα αστικά κέντρα ο ύπνος δυσκολεύει πολύ τον άνθρωπο, λόγω θορύβων. Η φύση σίγουρα σου εξασφαλίζει ύπνο καλής ποιότητας, μακριά από θορύβους και φώτα. Σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει πως όταν είσαι μακριά από την πόλη κοιμάσαι και ξυπνάς το πρωί ξεκούραστα και με καλή διάθεση. Αυτό λόγω της ευεξίας που προσφέρει η φύση και της επέκτασής της στην καλυτέρευση της ποιότητας του ύπνου. Αν παρόλα αυτά ζεις σε μεγάλη πόλη, επιδίωξε συχνά να κάνεις περιπάτους σε μέρη με πράσινο.

 

#3 Τα νοητικά μπλοκαρίσματα αποφεύγονται όταν ο άνθρωπος βρίσκεται κοντά στη φύση
Σίγουρα οι κάτοικοι των πόλεων αντιμετωπίζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα τους, νοητικά μπλοκαρίσματα. Δηλαδή:
Θολή σκέψη
Αδυναμία συγκέντρωσης
Απώλεια ικανότητας να λάβουν εύκολα αποφάσεις
Δυσκολία οργάνωσης
Απώλεια ικανότητας δημιουργίας
Δυσκολία στην εργασία
Αδυναμία ολοκλήρωσης του καθημερινού προγράμματος
Αν πιάνεις τον εαυτό σου να έχει τέτοια συμπτώματα, τότε η επαφή με τη φύση κρίνεται αναγκαία και επείγουσα.
Τι πρέπει να κάνεις;
Μπορείς να σπας τη μέρα σου και να προσφέρεις ένα δώρο χαλάρωσης στον εαυτό σου με βόλτες κοντά σε πάρκα.
Γιατί μόνο έτσι:
Θα χαλαρώσεις
Θα ηρεμήσεις
Το μυαλό σου θα έχει την ευκαιρία να καθαρίσει από αρνητικές σκέψεις Θα αποκτήσεις ως ένα βαθμό, την πνευματική ευεξία που τόσο έχεις ανάγκη

 

#4 Η φύση σου εξασφαλίζει καλύτερη υγεία
Όλοι οι γιατροί συστήνουν να καταναλώνουμε πράσινο, έτσι δεν είναι; Τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου στο σώμα μας τις ξέρουμε.
Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα μας. Το πράσινο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παράλληλα προσφέρει ενέργεια.
Επίσης η φύση βοηθάει να αναρρώσει ο οργανισμός από σωματικές αλλά και ψυχικές ασθένειες.
Το να ζεις σε πράσινα περιβάλλοντα σημαίνει λιγότερο άγχος και μειωμένη πιθανότητα κατάθλιψης.
Γι΄αυτό πρόσθεσε τη φύση και την επαφή μαζί της στην καθημερινότητά σου. Αν αυτό καθίσταται αδύνατο τότε μπορείς να εκμεταλλευτείς τα Σαββατοκύριακα για να προσφέρεις στον εαυτό σου τις ευεργετικές ιδιότητες, που σου προσφέρει η επαφή μαζί της.


#5 Η φύση σε κάνει καλύτερο άνθρωπο
Γιατί το λέμε αυτό;
Έρευνες υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι της υπαίθρου παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Είναι κοινωνικοί
Είναι περισσότερο εκδηλωτικοί όσον αφορά στα συναισθήματά τους
Νοιάζονται περισσότερο για τους συνανθρώπους τους
Έχουν ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση
Εμπιστεύονται πιο εύκολα
Βοηθούν χωρίς δεύτερη σκέψη αυτούς που έχουν ανάγκη
Είναι πιο ανοιχτοί σε κάθε είδους επικοινωνία
Χαμογελούν περισσότερο
Δείχνουν μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία
Είναι πιο ανθεκτικοί σε κακουχίες
Η ευγένεια και η καλοσύνη τους είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες
Συνοψίζοντας
Η φύση μας έχει γεννήσει όλους και είμαστε ένα υπέροχο κομμάτι της. Αν βρισκόμαστε σε επαφή μαζί της θα διατηρήσουμε σε αρμονικά επίπεδα τη ψυχική και σωματική μας ευεξία.
Τι λέτε μετά από όλα αυτά, έτοιμοι για μια βόλτα στη ζωογόνο φύση;
Στο Evexia Herbs λατρεύουμε με τον υγιεινό τρόπο ζωής και πιστεύουμε πως το κάθε μας προϊόν κρύβει έναν ανεκτίμητο θησαυρό.
Τα προϊόντα μας είναι πρώτης ποιότητας, αγνά και φυσικά. Τα περισσότερα μας βότανα είναι άτριφτα με αποτέλεσμα η γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά να μην αλλοιώνονται, όπως συμβαίνει κατά τη διαδικασία τριβής των βοτάνων. Η φύση, είναι ο οδηγός μας και προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε αρμονία με αυτήν επιλέγοντας προϊόντα που αναζωογονούν και ισορροπούν τον ανθρώπινο οργανισμό.

θέλουμε ο άνθρωπος να αγαπήσει τη φύση και όσα αυτή έχει να τους προσφέρει.

Evexia Herbs —> Βρείτε μας στο facebook, Instagram καθώς και στο Tik Tok <— Evexia Herbs